Terugblik op 2023 door Joke Brouwer

27 december 2023

Een (klein) radertje in én voor de democratie!

Fractievoorzitter Joke Brouwer – Wiarda blikt in een persoonlijke overdenking terug op 2023 en kijkt ook vooruit naar het nieuwe jaar.

Uit haar betoog: We gaan  nog harder werken om te zorgen dat de “IJsberg van ongenoegen” die ontstaat in Nederland niet groter wordt.

“Dat we de kloof tussen hoop vollen en hoop lozen verkleinen.Dat we ons inzetten voor een vrij, zeker en (gelijk)waardig bestaan voor iedereen.De klimaat- en biodiversiteitscrisis aanpakken op een wijze waarbij iedereen kan meedoen.Gaan voor bestaanszekerheid voor onszelf onze kinderen en kleinkinderen.Positief en optimistisch verder werken aan een sociale, verdraagzame, groene samenleving.”

Uit: “Het tij keren, Samen voor een hoopvolle toekomst”. Geschreven door Tim ‘s Jongers van de Wiardi Beckmanstichting en Noortje Thijssen van het wetenschappelijk bureau van GroenLinks.

Kortom: genoeg brandstof voor onze fracties van PvdA en GroenLinks Opsterland om de komende jaren het kleine radertje in én voor de democratie in beweging te blijven zetten!

Ik wens eenieder een goed 2024!

Joke Brouwer-Wiarda – Fractievoorzitter PvdA Opsterland

Lees hier het hele betoog van Joke: Bijdrage-Joke-Brouwer