Libbe de Vries lijsttrekker PvdA Opsterland

7 december 2021

Voor de ledenvergadering van de PvdA Opsterland was het woensdagavond overduidelijk, Libbe de Vries uit Frieschepalen gaat de lijst aanvoeren.

Zijn resultaten als wethouder speelden daarbij een belangrijke rol. Zijn inzet voor goed onderwijs, zijn streven naar meer verbinding in de dorpen met zijn initiatief voor lokale huiskamers, zijn beleid inzake WMO en de participatie van de kansarmen, spreken voor zich. Maar zijn persoonlijke betrokkenheid geeft extra glans. Altijd met oplossingen en de inhoud van beleid bezig, bescheiden en gedreven. Altijd toegankelijk, met een warm hart voor mensen, nooit doe je vergeefs een beroep op hem, met hem gaat de PvdA haar dromen in Opsterland waar maken. Hij verwoordt het zelf zo: Litte wy der foar soargje dat eltsenien grutsk sizze kin: ik bin immen, ik kin wat en ik hear der by!”

Uiteraard kan hij het niet alleen, maar dat hoeft ook niet. De PvdA heeft een lijst met aansprekende kandidaten.

Anja Wiersma (2) uit Beetsterzwaag is een nuchtere Friezin. Ze heeft grote dromen, maar is vooral een aanpakker. Zowel in haar werk als naast haar werk zet ze zich in voor bestaanszekerheid van anderen. Ze doet dit met veel enthousiasme, heeft humor en relativeringsvermogen en zorgt voor verbinding tussen mensen, binnen maar ook buiten de PvdA. Met elkaar in contact blijven, ook digitaal, vindt ze belangrijk. Anja: Wy moatte mear nei elkoar lústerje en mei elkoar de skouders der ûnder

Joke Brouwer (3) woont in Bakkeveen. Zowel in haar werk als in de politiek zet Joke zich in voor kwetsbare mensen. Sinds 2014 is ze actief in de gemeentelijke politiek en werkt aan een samenleving met kansen voor iederéén, die ook voor de lange termijn houdbaar en betaalbaar zijn. Roeptoeteren  en reageren op de waan van de dag hoort daar niet bij. Deze idealistische realist gaat met haar gedrevenheid een sociaal en gezond Opsterland dichterbij brengen. Haar motto is: “Iedereen doet er toe en iedereen doet mee”.

Rein Postma (4) uit Frieschepalen was voorzitter van de ondernemingsraad van Philips in Drachten. Deze ervaring uit het bedrijfsleven neemt hij mee voor een toekomstbestendig Opsterland met leefbare dorpen. Duurzame woningbouw ook in de kleine dorpen is daarbij belangrijk. Dan kunnen scholen, kerkgemeenschappen, sportverenigingen en ander verenigingen floreren. Belangrijk is ook om te bevorderen dat er Europees geld naar de gemeente komt. Rein: “Alles heeft met alles te maken en dat geeft kansen.”

Ingrid Dijkstra (5) uit Bakkeveen wil vanuit persoonlijke ervaringen en gedrevenheid met pleeg- en jeugdzorg bijdragen aan dit beleid, waar de gemeente nu beleidsverantwoordelijkheid heeft. Zelf zegt ze: “Ik wol it lûd fan de ynwenners binnen ús moaie gemeente wer hearre litte. Wez solidair en win in sosjaal libbensfetbere takomst foar ús bern. Ynklusyf grien belied, dat is wanhopich nedich.”

Pyt Achenbach (6) wennet yn Jonkerslân. In echte doarpsman mei in ‘read hert’ dy’t it folste betrouwen hat yn de krêft fan de mienskip en romte en omtinken hat foar de stim fan elkenien. “Yn myn deistich wurk yn de sportfiskerij wurkje ik faak mei entûsjaste frijwilligers en wit dat wy ‘mei ús allen’ in hiel soad realisearje kinne. Dy krêft moatte wy omsette én ynsette foar goede plannen en útfiering”.

Kris Ogugua (7) Kris woont in Luxwoude. Opsterland herinnert hem aan de omgeving waar hij is opgeroeid in Afrika. “Daar woonden we met de hele familie bij elkaar in de buurt, op het platteland. En was gemeenschapszin aan de orde van de dag. We doen alles samen, want samen weet je meer en kun je meer bereiken. Jij hebt niet alles, maar met hulp van de buren komt je er wel.”

 

De lijst is volledig met: Herman Triemstra, Jan Metzlar, Koen van Hees, Jan van der Zee, Henk Oosterhof en de lijstduwers: Henk Hoen, Pieter de Kroon en Roel Vogelzang