Eerste Dorpskeuken Opsterland smaakt naar meer

21 december 2021

Op zaterdag 18 december werd er ’s ochtends al druk gekookt in De Skâns in Gorredijk. Een gratis maaltijd met een rood sausje voor de Dorpskeuken Opsterland georganiseerd door PvdA Opsterland.

Om in contact te blijven met de inwoners van de verschillende dorpen wil de PvdA regelmatig mogelijkheden creëren waar mensen elkaar en leden van de PvdA op laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. De dorpskeuken, een variant op de dorpskamer zoals zij die in hun partijprogramma hebben beschreven, is de manier waarop zij dit willen realiseren.

De eerste dorpskeuken in De Skâns was een geanimeerde bijeenkomst. Onderwerpen als de komende gemeenteraadsverkiezingen, de proef met het tweerichtingsverkeer in Gorredijk en de samenwerking tussen politieke partijen kwamen aan bod. Een heerlijk bord eten, een goed gesprek en leuk gezelschap; het smaakte naar meer.

De volgende dorpskeuken is gepland op 15 januari in De Buorskip in Beetsterzwaag. Daarna volgen op 29 januari Dorpskeuken Wijnjewoude, op 12 februari Dorpskeuken Bakkeveen en op 26 februari Dorpskeuken Nij Beets. Voor de andere dorpen wordt nog een datum gepland.