Joke Brouwer-Wiarda

Joke Brouwer-Wiarda

Over Joke Brouwer-Wiarda

0615556603Jokebrouwerpvda@gmail.com

“Iedereen doet er toe en iedereen doet mee, niemand aan de zijlijn”.
Heb een leidinggevende functie in de ouderenzorg. Zet me in voor kwetsbare mensen en mensen ver van de arbeidsmarkt. Werk mee aan een participatie project in Hurdegaryp, bij verpleeghuis Bennema State. Ben bestuurslid bij PvdA Opsterland.
Eigen regie, zorg voor elkaar, talenten benutten en werk voor iedereen zijn mijn thema`s.
Was in de vorige periode twee jaar raadslid. Helaas moest ik vanwege mijn nieuwe drukke baan toen het lidmaatschap van de gemeenteraad beëindigen. Als raadslid heb ik samen met de fractie meegewerkt aan het beleid rondom de WMO, participatie en jeugdzorg. Het waren 2 intensieve jaren, maar de PvdA heeft een mooie bodem kunnen leggen voor een nieuwe wijze van zorgen voor elkaar. En dan niet zo zeer “zorgen voor maar zorgen dat”.
Actief zijn als vrouw in de politiek vind ik belangrijk. Veel zaken die ons burgers aangaan worden beslist via de politiek. De missie is vanuit de juiste (PvdA)waarden te werken aan een sociale gemeente en een gemeente die gaat voor duurzaamheid.
Langs de kant staan en roepen is niet mijn ding. Ik geloof in de kracht van het positieve, ook al bewegen we maar millimeters.
Ik woon in Bakkeveen, samen met Willem Brouwer en onze jonge hond Ciska. Daar genieten we volop van de mooie natuur.