Jan Harmsma

Jan Harmsma

Over Jan Harmsma

Het is mij door mijn ouders met de paplepel ingegoten, dat het belangrijk en vooral ook erg leuk is om in het leven (ook) maatschappelijk actief te zijn. Jarenlang heb ik dat op mijn manier ingevuld in de sport (voornamelijk tennis) en in de cultuur (kunst). Zo rond mijn 50e was ik toe aan verandering in mijn maatschappelijke activiteit. En omdat de politiek altijd al mijn warme belangstelling had, heb ik een paar keer een raadsvergadering bijgewoond. Vanaf de publieke tribune probeerde ik een antwoord te vinden op mijn vraag of ik het leuk zou vinden in de gemeenteraad te functioneren. Voordat ik een antwoord had werd ik al gespot door gemeenteraadsleden van vier verschillende partijen (o.a. de PvdA) en tot mijn verbazing vroegen ze me allemaal om me bij hun partij aan te sluiten. Vol overtuiging heb ik me met mijn linkse hart bij de Partij van de Arbeid aangesloten.

In het raadswerk probeer ik altijd alles waar de raad over besluit terug te brengen tot de mens. Alle besluiten van de gemeenteraad moeten ten goede komen aan de mensen die in Opsterland wonen, werken en verblijven, nu en in de toekomst. Mijn focus ligt daarbij op ‘duurzaamheid’, op ‘ontwikkeling’ en op ‘solidariteit met de mensen die het minder hebben’.

Het werk in de gemeenteraad van Opsterland is leuk, erg leuk! Soms veeleisend, soms tijdvretend, soms twijfelend, soms schurend en altijd interessant.