12 februari 2015

Uitnodiging: Kuiertocht met Joukje van Roeden – Hoekstra!

Joukje wil als aankomend Provinciaal Statenlid graag ‘op syk nei de moaiste plakjes fan Súdeast Fryslân’. Als ‘toerist in eigen regio’ nodigt ze jou uit haar te vergezellen op een bijzondere kuiertocht. Wat geef jij Joukje mee in haar ‘rugzak’ naar de Staten? Genieten en tegelijk jouw visie op jouw omgeving verkennen, daar gaat het om.

De uitnodiging van Joukje:

Ik ben op zoek naar de mooiste plekjes van Zuidoost Fryslân en jij kunt me daarbij helpen! De komende weken wil ik verschillende wandelingetjes door de regio maken, om op zoek te gaan naar al het moois dat onze regio te bieden heeft. Ik nodig je van harte uit om met mij een stukje mee te wandelen, òf misschien ken jij mensen waarvan jij vindt dat ik daar zeker eens een blokje mee om moet.

Al bijna 50 jaar woon ik in Zuidoost Fryslân. Een prachtig gebied, waar we trots op mogen zijn! Zuidoost Fryslân is een gebied waar je heerlijk kunt wonen en recreëren. In aanloop naar de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart 2015, wil ik naast het bekijken van de mooiste plekjes, ook graag het gesprek aan gaan over de regio, maatschappelijke vraagstukken, waar word je blij van, wat kan beter enz. enz. Ook wil ik graag suggesties over waar ik vooral naar toe moet voor een fijne wandeling.

De afgelopen twee jaar heb ik ter voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse heel wat kilometertjes weggewandeld in de regio. En al woon je dan bijna 50 jaar in de regio, tijdens iedere wandeling kom ik weer op plekjes waar ik weer verbaasd van sta, zo mooi. Zie de foto van ‘De Plasse’ tussen Gorredijk en Langezwaag, waar ik afgelopen zondagmiddag langs ben gewandeld.

Ben jij of weet jij iemand met wie ik een dergelijk wandelingetje kan maken tot 10 kilometer, laat het me dan weten: joukje.v.roeden@home.nl dan neem ik contact met je op!

Joukje van Roeden – Hoekstra