8 februari 2015

Joukje van Roeden – Hoekstra stelt zich voor!

Joukje van Roeden – Hoekstra, voormalig fractievoorzitter  van de PvdA-Opsterland, is kandidaat Statenlid. Ze staat op de 12e plaats. Joukje is graag bereid om zowel Opsterland als de Zuidoosthoek van Fryslân vanuit haar betrokkenheid op een waardige manier te vertegenwoordigen. Joukje stelt zich zelf graag even voor.

Wie ben ik

Mijn naam is Joukje van Roeden – Hoekstra, 48 jaar, getrouwd met Willem en mem van Marije (19) en Femke (16). Opgegroeid in Jubbega en woon inmiddels 25 jaar in Gorredijk. Sinds januari 2012 ben ik als griffiemedewerker werkzaam bij de raadsgriffie Almere.

In de politiek door

Als dochter van een vakbondsbestuurder (FNV Bouw) en onderwijzeres heb ik maatschappelijke betrokkenheid van huis uit meegekregen. Het was vervolgens voormalig PvdA-Statenlid Evert Castelijn die mij de kans gaf om als fractiemedewerkster aan de slag te gaan bij de PvdA-Statenfractie en me verder binnen de politiek te ontwikkelen.

Drijfveer

Rechtvaardigheid en solidariteit waren voor mij de reden om lid te worden van de PvdA. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan, heeft iedereen er recht op om de kans te krijgen om zich te ontwikkelen en te genieten van het leven!

Mooiste plek in Fryslân

De Eilewijksreed, een verbindingspad tussen de gemeenten Heerenveen en Opsterland. Heerlijk rustig pad waar je je gedachten lekker de vrije loop kan laten gaan. Als kind fietste ik daar vaak met mijn ouders langs, tegenwoordig wandel ik er graag in de omgeving.

Morgen invoeren

Snel internet in heel Opsterland! Het blijkt dat een vijfde deel van de inwoners van Opsterland nog steeds geen beschikking hebben over snel internet. Dat is niet meer van deze tijd. Als het nou gaat om het bestellen van bijvoorbeeld medicijnen of het maken van huiswerk, snel internet is daarbij niet meer weg te denken en geeft toegang tot nagenoeg de hele wereld.

Grootste ergernis

Mensen die verstrikt raken in een oerwoud van regels en moeite hebben om hierin een uitweg te vinden. Ik ben graag bereid om mensen te ondersteunen in de zoektocht naar de mogelijkheden, waarbij de ergernis omgezet wordt naar uitdaging!

JA, Joukje!