21 mei 2016

Bijeenkomst veiligheid en de rol van onze krijgsmacht

Op 6 juni organiseert de PvdA Leeuwarden een bijeenkomst voor leden en andere belangstellenden over veiligheid ( ook in internationaal verband) en de rol van onze krijgsmacht.

De vraag staat centraal hoe we om moeten gaan met de bedreigingen van onze veiligheid, welke zijn dat en wat  betekent dat voor  onze krijgsmacht. De ontwikkelingen van de laatste jaren in de internationale verhoudingen en de inzet van onze krijgsmacht daarbij, vragen om nieuwe keuzes.

Angelien Eijsink, onze woordvoerder defensie in de Tweede Kamer werkt samen met Sultan Günal Gezer aan het ontwikkelen van nieuwe standpunten voor de PvdA die meegenomen kunnen worden in het verkiezingsprogramma. Deze bijeenkomst is onderdeel van dit proces.

De Commandant van de Luchtmachtbasis, Kolonel Danny Traas, zal ook bij deze bijenkomst aanwezig zijn, evenals Angelien Eijsink.

Leeuwarden heeft met de luchtbasis een belang bij de politieke keuzes die hierin gemaakt worden en de PvdA afdeling en fractie in Leeuwarden willen daarover op deze avond discussieren. Doen we genoeg en doen we de goede dingen? Wat gaat Europa doen?

Het programma ziet er als volgt uit:

19:00 uur                            Inloop

19.30 uur                            Welkom en opening

19.35 uur                            Inleiding

19.45 uur                            Discussie aan de hand van stellingen

20.30 uur                            Pauze

20.45 uur                            Vervolg discussie aan de hand van stellingen

21.30 uur                            Sluiting van de avond

Locatie
Café restaurant Double B, bovenzaal
Weert 18
8911HM Leeuwarden

Een definitieve uitnodiging met programma volgt binnenkort. Reserveer alvast deze datum.

Tot ziens op 6 juni!